Shiatsu

Wat is shiatsu therapie?

Shiatsu Ryoho is een manuele behandelmethode uit Japan waarbij de duimen, handpalmen en vingers worden gebruikt. Er wordt druk op het lichaam uitgeoefend op specifieke punten op het lichaam. Het is een van de oudste geneeskunde ter wereld. Het woord Shiatsu betekent “vingerdruk”. De punten worden in het Japans tsubo (stop)fles genoemd. Het lichaam kan bij stress en vermoeidheid opslaan op de tsubo. Het is een preventieve en een herstellende behandelmethode.

Door druk uit te oefen op specifieke punten bevordert het vitaliteit, verlicht vermoeidheid en het stimuleert de natuurlijke zelfhelende kracht op het lichaam . Je lichaamsenergie/Chi wordt beïnvloed waardoor je lichaam gaat helen. Zie het als een stroombeekje die gehinderd wordt door stenen waardoor het water niet verder wil.

Wat doet Shiatsu met het lichaam?

Shiatsu zorgt voor evenwicht in je systeem, zowel lichamelijk als geestelijk. Je wordt bewust van je lichaam en je bent verbonden met je totale zijn. Je komt in balans. Het lichaam krijgt de mogelijkheid om zich te herstellen. Je bent in staat om eerder naar de signalen van je lichaam te luisteren.

Wat is het uitgangspunt van Shiatsu?

Bij lichamelijke klachten geeft het lichaam aan dat het uit balans is. In de traditionele oosterse geneeskunde gaat men ervan uit dat de mens uit lichaamsenergie bestaat. Het is net als een beekje water dat kan stromen of stilstaan. De meridianen of Qi stroomt door de energiebanen (meridianen) die door de hele lichaam lopen.

Bij spanning kan lichaamsenergie niet goed stromen. Waardoor de organen beperkt functioneren. Er kunnen lichamelijk als psychische lichamelijke niet begrepen klachten ontstaan.

De zachte druk, rotaties en strekkingen wordt met eigen lichaamsgewicht toegepast om druk uit te oefenen op het lichaam. Het is een warme en zorgzame aanraking.
Het ontstaan van de klachten bij het behandelen van mijn cliënten gaat vooraf aan een persoonlijke geschiedenis. Het vinden van de oorzaak is van belang om goed te kunnen helpen.

Wat is het effect van Shiatsu?

De Shiatsu behandeling wordt over het algemeen als ontspannend ervaren. Een ieder kan verschillend reageren op de Shiatsu behandeling. Er kan een emotionele reactie, lichamelijke reactie en vermoeidheid ontstaan. Bij een vervolgbehandeling zal dit minder worden. Het lichaamsbewustzijn verbeterd. Spieren komen tot ontspanning en je krijgt meer energie.

Shiatsu als preventie of onderhoud van je lichaam?

Is het niet fijn om op tijd preventief een Shiatsu behandeling te ondergaan?

Shiatsu is ontspannend en zorgt voor gezondheid van het lichaam.

In de huidige 24 uurs maatschappij hebben we te maken hebben met drukte op het werk met als gevolg mentale en lichamelijk overbelasting. Vaak komen mensen in de praktijk als er al klachten zijn. Het is belangrijk om hierin evenwicht te vinden.

Wat is mijn werkwijze?

Tijdens ons eerste gesprek ga ik bepalen of ik wat met je klacht of vraag kan doen en of je op de juiste plek bent. De eerste afspraak zal een intake consult plaats vinden om een beeld te krijgen van je gezondheid.

Online reserveren

Reserveer je afspaak direct online via onze digitale agenda!

Aangesloten bij:

RBCZ
logo-6