Behandelingen

Shiatsu en voetreflex wordt vanuit de aanvullende verzekering voor een deel vergoed. Voor informatie raadpleeg je polis of je zorgverzekeraar.

Shiatsu

Shiatsu Ryoho is een manuele behandelmethode uit Japan waarbij de duimen, handpalmen en vingers worden gebruikt. Er wordt druk op het lichaam uitgeoefend op specifieke punten op het lichaam.Het is een van de oudste geneeskunde ter wereld. Het woord Shiatsu betekent “vingerdruk”. De punten worden in het Japans tsubo (stop)fles/kruik) genoemd. Het lichaam kan bij stress en vermoeidheid opslaan op de tsubo. Het is een preventieve en een herstellende behandelmethode.

Het bevordert de vitaliteit, verlicht vermoeidheid en het stimuleert de natuurlijke zelfhelende kracht op het lichaam door druk uit te oefen op specifieke punten. Je lichaamsenergie/Chi wordt beïnvloed waardoor je lichaam gaat helen. Zie het als een stroombeekje die gestagneerd wordt door stenen.

Massage therapie

Bij de massagetherapie maak ik gebruik van massage en triggerpoint reset technieken. Door zachte en effectieve technieken worden de knopen in de spieren losgemaakt. Ook wel triggerpoints genoemd. Na de behandeling krijg je advies hoe je met de spierspanning om kunt gaan. Door te onderhouden kun je voorkomen dat het terugkeert. Wil je je pijn zelf onder controle houden? Zie voor informatie traject “Vrij van pijn”.

Kennismakingssessie

Om je te kunnen helpen heb ik een kennismakingssessie van 2 uur.

De sessie bestaat uit:

  • Coaching gesprek (holistisch)
  • Triggerpointsresettechnieken
  • Mindfulltechnieken
  • Ontspanningstechnieken
  • Advies leefstijl
  • Shiatsu/massage

Na de sessie kan ik uitzoeken wat de reden is van de klacht en of een traject “Vrij van pijn” voor jouw van toepasbaar is. (Link uitleg traject).

Ontspanningsmassages

  • Ayurvedische massage
  • India massage
  • Balinesemassage
  • Voetreflex

Ayurvedische massage

Ayurveda betekent: kennis van het leven. Het is een stevige massage dat totale ontspanning geeft. De spieren, energiebanen en -punten worden gemasseerd.
In India hielden ze voor onze jaartelling al zich bezig met goed en gezond leven. Daar is uit voortgekomen: AYURVEDA. Regelmatige lichaamsmassage, voedingsleer en leefregels passend bij de persoonlijke gezondheid is een belangrijk onderdeel van deze gezondheidsleer.

De zintuigen en de geest komen tot rust en de lichaamsfuncties worden geactiveerd. Met een gevoel van diep verzinken in jezelf. Bekend is dat rust in de geest de gezondheid bevordert, en daarmee de vitaliteit!

Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van een speciale ayurvedische, verwarmde olie, namelijk ‘Satva’. Satva (helderheid) is de voldoening van een harmonische situatie.

De massage van 90 minuten is wat kalmer. De voorzijde (borstkas en buik) van je lichaam wordt gemasseerd. Waardoor je nog dieper tot ontspanning komt.

India massage

De India massage is een zacht energetische massage die bijdraagt aan de totale ontspanning van lichaam en geest. De massage werkt op de spieren en het energiesysteem en brengt het lichaam in balans en wordt gegeven op een verwarmde tafel. De warme tafel en olie geven je meteen een behaaglijk gevoel zodat je aan de massage kunt overgeven.Het is een heerlijke ontspannende verwenmassage.

Balinese massage

Een Balinese massage maakt gebruik van een combinatie van zachte druk, acupressuur om de stroom van bloed, zuurstof en energie rond het lichaam te stimuleren. Balinese massage maakt gebruik van diverse traditionele technieken, kneden, acupressuur en reflexologie. Het word afgesloten met een hoofdmassage.

Het is ideaal voor het ontspannen van uw lichaam en geest. Het is een ontspanningsmassage, die de bloedsomloop goed zal stimuleren.

De wellness variant, de Balinese massage worden afvalstoffen uit de spieren verwijderd waardoor u weer een energiek gevoel krijgt. Door acupressuur en het opheffen van blokkades in de energiebanen wordt de balans tussen lichaam en geest, tussen yin en yang hersteld.

Voetreflex

Voetreflex is een Chinese behandelwijze waarbij de organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. Bij voetreflex is de voetzool ingedeeld en stelt dat de massage van de zones een ongehinderde energiedoorstroming in het lichaam hersteld en/of onderhoud. Aan de voetzool kan gevoeld worden welk corresponderend orgaan iets mankeert. Vanuit de voetreflex wordt er gemeend dat energiedoorstroming de basis is van onze gezondheid. En dat ziekte het gevolg is van blokkade in de energie.

Traject “Vrij van pijn”

Zit je met (chronische) rug, schouder en nekklachten? Heb je te horen gekregen dat “je hiermee moet leren leven”? Er is een grote kans dat ik je kan helpen met diverse methodes, zachte en effectieve technieken om de pijn onder controle te houden.

Er is een behandel methode ontwikkeld waarbij je de nek-, schouder- en rugklachten onder controle kunt houden.

Ben je open minded en sta je open voor holistisch denken? Wellicht is dit iets voor je.

Ik geef een coaching traject “Vrij van pijn” die je kunt volgen om chronische pijn op een holistische manier op te lossen. Het is een traject van 10 – 12 weken.

De combinatie van mind and body en een gezonde leefstijl is van groot belang voor een succesvolle behandeling. Daarnaast zijn de triggerpoints die in de spieren bevinden de oorzaak van pijn, stijfheid, tinteling, doofheid in onze spieren.

Triggerpoints zijn verklevingen in de spieren die door vernauwing in de bloedvaten worden veroorzaakt. Dit wordt door verschillende factoren veroorzaakt. Door o.a. de wijze hoe we denken, handelen, hoe we naar ons zelf kijken en de wijze van onze levensstijl.

Als je het traject volgt krijg je gratis het boek “Zero pain now” van Adam Heller’s. Of de behandelmethode die ik toepas geschikt voor je is kan ik begrijpen.

Ter kennismaking bied ik ook een losse sessie aan van 2 uur. Daarna kan ik bepalen of het traject “Vrij van pijn” iets voor je is.

Je kunt gratis telefonisch of persoonlijk een adviesgesprek aanvragen.

Online reserveren

Reserveer je afspaak direct online via onze digitale agenda!

Aangesloten bij:

RBCZ
logo-6